Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди пред Би Би Си две ексклузивни новини, касаещи трансфера на годината и бъдещето на Барселона. 

Нападателят на тима Серхио Агуеро ще подпише договор с испанския гранд, а легендата Лионел Меси ще остане в клуба и така двамата аржентинци ще играят заедно и на клубно ниво. В своето изявление Гуардиола каза: 

"Може би Агуеро е близо до договаряне на сделка с клуба на сърцето ми, Барселона. Той ще играе заедно с най-добрия футболист за всички времена Лео Меси. Сигурен съм, че Агуеро ще се наслади и ще направи моя клуб Барселона по-силен!”.

След края на сезона във Висшата лига, късно снощи Агуеро се сбогува с феновете на Сити в профила си в социалните мрежи. „Благодаря за всичко, Манчестър Сити!”, написа той, цитиран от "Труд".

Тези думи потвърждават обявената в испанската преса информация, че Агуеро ще подпише договор с каталунците на 31 май. Меси все още преговаря за преподписването на договора си с клуба, но даде интервю за аржентинския вестник „Оле!”, в което загатна, че Барселона е клубът на детството и на сърцето му и за него е важно да играе там и да печели трофеи.